HPLT bij de dierenarts

Steeds vaker gebruikt de dierenarts lasertherapie in het behandelen van dieren. Lasertherapie wordt al sinds 1970 door artsen en fysiotherapeuten toegepast bij de mens. Nu is de therapeutische laser therapie ook mogelijk bij (huis)dieren! Steeds meer studies tonen het nut van deze behandeling aan. We weten al heel lang dat licht een positieve bijdrage kan leveren aan de genezing, denkt u maar aan de positieve invloed van zonlicht op vele processen. Onze High Power Laser dringt diep door tot in alle weefsels en daardoor zijn de toepassingen zeer uitgebreid.

Indicatie behandelingen

Om u een idee te geven omtrent de toepasbaarheid, hierbij een opsomming van een aantal indicaties: abcessen, anaalklierontstekingen, arthrose, blaasontsteking, chronische gingivitis stomatitis complex, fracturen, geinfecteerde wonden, gingivitis, hotspots, leggers, lumbosacrale instabiliteit, maagdarmklachten, niesziekte, oorontsteking, othematomen, peesbeschadiging, spierbeschadiging, tandvleesontsteking, trombose vena cava, wonden, nabehandeling bij operaties etc.

Voorbeelden uit de praktijk

Een parodontische behandeling met laser bij een hond. De hond heeft nu geen antibiotica nodig omdat de laser de pockets direct steriliseert.

Sterilisatie van een poes. Doordat de laser de eileider doorneemt en direct de bloedvaatjes afsluit, wordt een lekkende ligatuur voorkomen.

Een hotspot behandeling bij een New Foundlander.

Verwijderen van granuloom uit de bek van een kat, door dierenarts Jacqueline Rijnders van DAP Soestdijkerstraatweg in Hilversum.

Verwijdering van een tumor op de kop van een kat, door dierenarts Jacqueline Rijnders van DAP Soestdijkerstraatweg in Hilversum.

Verwijdering van een sarcoïd van het oor van een paard, door paardenarts Marco Landman van Vet Your Service.

Interesse in een kosteloze en vrijblijvende demonstratie?

We komen graag bij je langs met onze lasers