HPLT in Fysiotherapie

De fysiotherapeut staat onder steeds grotere druk, enerzijds van de verzekeraar om in zo min mogelijk behandelingen de klachten van de patient te verhelpen, anderzijds worden de aanvullende verzekeringen steeds verder uitgekleed waardoor ook de patient verwacht dat de behandeling binnen zijn of haar polis vergoeding valt. High Power Laser Therapie is hét aangewezen instrument om u te ondersteunen bij de behandeling, met als gevolg een beter en vooral sneller resultaat.
Waar High Level Lasers voorheen enkel ingezet konden worden in chirurgie is nu door de ontwikkeling van een speciaal biostimulatiehandstuk de snijdende functie opgeheven en is er een zeer krachtige therapeutische laser ontstaan met een penetratie van centimeters. In tegenstelling tot de bekende Low Level Laser Therapie die slechts een penetratie van enkele millimeters heeft.

Het zuivere licht van de High Level Lasers veroorzaakt, evidence based, fotochemische reacties (niet thermisch!) in de cellen. High Level Laser licht fotonen worden geabsorbeerd door antenne-pigmenten (chromoforen) binnen de cellen. Dit leidt tot verhoogde productie van cellulaire energie (ATP), dat leidt tot een normalisering van de celfunctie en genezing.

 

HPLT is o.a. inzetbaar bij

Whiplash
Hoofdpijn
Peesontsteking (tendinitis)
Verrekking en verstuiking
Tenniselleboog en golferselleboog
RSI / KANS
Carpaal tunnel syndroom (CTS)
Ziekte van de Quervain (peesschedeontsteking bij de duim)
Overbelastingsklachten
Lage rugklachten
Bulging disc en hernia
Slijmbeursontsteking (bursitis)
Gewrichtsontsteking (osteoarthritis)
Iiliotibialis syndroom
Jumpers knie / springersknie
Meniscus klachten
Hielspoor / Fascitis Plantaris

Pijnbestrijding

High Level Laser Therapie geeft een revolutionaire, directe pijnbestrijding, in 95% procent van de gevallen is de patiënt binnen een paar minuten volledig pijnvrij en kan een eventuele vervolgbehandeling plaatsvinden. Acute situaties waar behandeling vereist, maar zeer pijnlijk is voor de patiënt, kunnen zo eenvoudig(er) plaatsvinden.

De High Level Laser Therapie (HPLT) heeft het meeste effect in gebieden van het lichaam waar de cellen onder stress staan; met wonderbaarlijk en vaak ook snel herstel. Verschillende klachten of aandoeningen hebben baat bij een behandeling met laserlicht.

Voorbeelden uit de praktijk

Interesse in een kosteloze en vrijblijvende demonstratie?

We komen graag bij je langs met onze lasers