HPLT in Mondhygiëne

Sinds enige tijd wordt er bij mondhygiënisten gebruik gemaakt van geavanceerde lasertechnologie. Het werken met de laser apparatuur is een positieve toevoeging op de behandelingen, dit voor zowel de patiënt als de behandelend mondhygiënist.

Laser is een precieze, geconcentreerde bundel van licht. Met behulp van de laser kan je zeer gericht en zeer precies allerlei behandelingen uitvoeren.Bij gebruik van de laser is het mogelijk om onmiddellijk zowel ongezond celweefsel als besmet of ongezond mondslijmvlies te ontsmetten.Het stimuleert de groei op een zodanige manier dat het genezingsproces versneld wordt terwijl het de behandelsymptomen beperkt. De benodigde kracht (power) van de laser hoeft in de tandheelkunde niet erg groot te zijn.

Na verwijdering van tandsteen, wordt bij gebruik van de laser de bacteriën geëlimineerd, verdampt het ontstoken celweefsel en brengt het herstellende biostimulatie van celweefsel teweeg. Door de bacterie-dodende werking is bij een bacteriële-infectie het gebruik van de laser ideaal voorafgaand aan een antibioticakuur.Bij aanwezigheid van implantaten en worden de implantaten niet aangetast en blijft de structuur dezelfde.De bacterie-dodende werking van de laser-(straling), creëert een goede basis voor een snelle en goede genezing van aften, herpes (koortslip) en lichem planus. Samen met een fluor-gel zijn gevoelige tandhalzen zeer goed te behandelen.

Interesse in een kosteloze en vrijblijvende demonstratie?

We komen graag bij je langs met onze lasers