Achtergrond

Hoe werkt High Power Lasertherapie?

Een behandeling met onze laser werkt met behulp van een gas gestuurde lasermodule, die met een wetenschappelijk bewezen lichtkleur van 810 nm de energie direct naar de cellen in de diepere lagen onder de huid stuurt.

Het licht komt de mitochondriën van de cel binnen en wordt geabsorbeerd door de chromoforen, waaronder het proteïne cytochroom c oxidase (CCO), dat vervolgens de activiteit van de cel verhoogt.

Als gevolg van deze verhoogde activiteit worden drie moleculen beïnvloed: adenosinetrifosfaat (ATP), reactieve zuurstofspecies (ROS) en stikstofmonoxide (NO), die samen zorgen voor een sneller en effectiever herstel van pijnklachten, ontstekingen of infecties.
Dit wetenschappelijk bewezen proces noemt men ook wel: Photobiomodulation.

De werking van lasertherapie

1 – Laserlicht met een golflengte van 810nm wordt via een fiber met therapeutisch handstuk door het huidoppervlak aan het weefsel afgegeven

2 – Het licht komt de mitochondriën van de cel binnen en wordt geabsorbeerd door de chromoforen, waaronder het proteïn cytochroom c oxidase (CCO) dat vervolgens de activiteit verhoog

3 – Als gevolg van deze verhoogde activiteit worden drie moleculen beïnvloed: adenosinetrifosfaat (ATP), reactieve zuurstofspecies (ROS) en stikstofmonoxide (NO)

 

Wat betekenen de afkortingen?

ATP – Adenosinetrifosfaat Een toename van ATP, de belangrijkste energiebron voor de meeste celfuncties, verhoogt het vermogen van de cel om infecties te bestrijden en versnelt het genezingsproces

ROS – reactieve zuurstofspecies De modulatie van ROS activeert transcriptiefactoren die een positieve invloed hebben op cellulair herstel en genezing

NO – Stikstofmonoxide De afgifte van NO, een krachtige vaatverwijder, verhoogt de bloedsomloop, vermindert ontstekingen en verbetert het transport van zuurstof en immuuncellen door het weefsel.

 

Hoe werkt een High Power Laser?

Een High Power Laser werkt door middel van laserlicht. Op het eerste gezicht lijkt dit niet meer dan een straaltje rood of blauw licht, maar niets is minder waar. De werking van laserlicht op de juiste golflengte met een bijpassend laserhandstuk levert verbluffende resultaten op. Iedere golflengte heeft andere eigenschappen. De HPLT diodelaser maakt gebruik van een golflengte van 455, of 650 en 810 nanometer. Dit is wetenschappelijk gezien ‘de gouden standaard’ voor fotobiostimulatie. Het pure licht van de High Power Laser veroorzaakt fotochemische reacties in de cellen in plaats van thermische. De reden hiervoor is dat deze golflengte de enige is die positief evidence-based is voor PBM. 

Al onze High Power Lasers zijn voorzien van een solide aluminium behuizing, die ervoor zorgt dat er geen elektromagnetische straling vrijkomt bij het gebruik van de laser, wat belangrijk is voor de patiënt.

HPLT Plus klein

Wat betekent dit voor de patiënt?

Laserbehandeling op hoog niveau geeft een boost in de cellenenergie (photobiomodulation) waardoor de ATP productie van een cel geoptimaliseerd wordt en de bloedstroom en zuurstof naar het weefsel toenemen. Dit verhoogt op zijn beurt het metabolisme in de cellen van het weefsel en biedt de optimale omgeving voor weefsel om te genezen. In veel gevallen is de behandelduur van de patiënt korter en de behandeling is bovendien pijnloos.

Klasse III laser technologie

Het laserhandstuk moet rechtstreeks contact maken met de huid. Geringe diepte en veilig, alleen efficënt voor oppervlakkige behandelingen.

Klasse IV laser technologie 810nm

De kracht van de laserstraal en het innovatieve handstuk zorgen voor een snellle en pijnloze behandeling. Diep, veilig en efficiënt voor diepe en oppervlakkige behandelingen.

Elke laser die meer vermogen heeft dan 0.5 Watt, wordt geclassificeerd als een High Power Laser (Klasse IV).
Klasse IV lasers zijn sterk en worden gebruikt voor medische doeleinden. Ze kunnen tot diep in het weefsel doordringen, terwijl de behandelingstijd kort is.
Hoe meer vermogen de laser per cm2  heeft, hoe dieper de laser het weefsel binnengaat.
Voor behandelingsdoeleinden is het belangrijk om te onthouden dat het wattage, dat duidelijk op de laser staat aangegeven, het uitgangsvermogen is dat door de laser wordt geleverd.
Een ander laserhandstuk (behandelingskop) zal leiden tot een ander wattage niveau en een andere behandelingsdiepte.

Een voorbeeld:

Een 3 Watt laser met een standaard meegeleverd 1 cm2  laserhandstuk levert 2.95 Watt op de behandeloppervlakte met een merkbaar laserbehandelingseffect tot 7 cm.

Een 3 Watt laser met een optioneel 3 cm2  laserhandstuk levert 2.05 Watt op de behandeloppervlakte, de merkbare behandeldiepte is echter minder diep. Als u toch dezelfde behandeldiepte wilt behouden, dan heeft u een laser nodig met een hoger wattage.

Research v1

Research

Research over High Power Lasers 455/810 nm & Lasertherapie

LED-lichttherapie is in de jaren tachtig door NASA ontwikkeld met als doel het verbeteren van wondgenezing en het bevorderen van weefselgroei in de ruimte.

LED-lichttherapie kent meerdere benamingen. De meest gebruikte zijn: High Power Lasertherapie (HPLT), Photobiomodulation (PBM), High Intensity Laser Therapy (HILT) en Fototherapie.

De wetenschap heeft inmiddels uitgewezen dat LED-lichttherapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsels repareert.

Een enorme hoeveelheid studies heeft uitgewezen dat laserbehandelingen bij mens en dier verbluffende resultaten opleveren en heeft bewezen dat pijnklachten, infecties en/of wonden op een snellere en efficiëntere manier verdwijnen en/of genezen in vergelijking met de meer traditionele benadering middels het gebruik van medicijnen.

Betrouwbare onderzoeken over High Power Lasertherapie

Er is in de loop van de jaren wereldwijd een gigantische hoeveelheid aan onderbouwd onderzoek gedaan. Een veel gebruikte betrouwbare bron voor medische onderzoeken is Pubmed. Deze database bevat 30 miljoen biomedische referenties uit 80 landen. Pubmed wordt dagelijks bijgewerkt en onderhouden door U.S. National Library of Medicine (NLM), ‘s werelds grootste medische bibliotheek.

Hieronder vind je een aantal verwijzingen naar onderzoeken over de werking van High Power Lasertherapie.

 

Bekijk Research

Bronvermelding Research over High Power Lasertherapie (810Nm)

Overtuigd

Laat je verbazen, boek een demo

Geheel vrijblijvend en kosteloos | Bij jou of bij ons op locatie | Mogelijk om jouw patiënten te behandelen | Volgens Corona richtlijnen

Fantastische resultaten bij long Covid-19 met Lasertherapie!

X