Revalidatie long COVID-19 met HPLT Lasertherapie

Revalidatie long COVID-19 met HPLT Lasertherapie

Lasertherapie inzetten bij de Revalidatie van long COVID-19

Helaas zijn we nog niet in staat om het coronavirus onder controle te krijgen en de klachten die mensen krijgen als ze besmet zijn met COVID-19 zijn erg uiteenlopend. 

Sommige mensen houden langdurige klachten nadat ze COVID-19 hebben gehad. Deze klachten kunnen enkele weken aanhouden, maar soms ook meerdere maanden. De ernst ervan kan wel minder worden in de loop van de tijd. Voor langdurige klachten na COVID-19 wordt soms ook de Engelse term ‘long COVID’ gebruikt. Long betekent hier: ‘langdurig‘.

Bij veel mensen met long COVID-klachten lijkt de ademhaling geblokkeerd te worden door een verstoorde samenwerking tussen het middenrif en de spieren van de buikwand. 

Het middenrif is de grote ademhalingsspier die als een koepel onder je longen ligt. Na een COVID-19 infectie is het middenrif vaak ontregeld en voelt pijnlijk aan. Dit gaat gepaard met kortademigheid.

Er is een oplossing

Veel fysiotherapeuten maken naast de reguliere behandelingen gebruik van High Power Lasertherapie. Verschillende medische onderzoeken wereldwijd tonen aan dat een lasertherapie behandeling op een golflengte van 810 nanometer een zeer positief effect heeft op het herstel van patiënten die long COVID-klachten hebben. 

Door HPLT Lasertherapie in te zetten bij de revalidatie van patiënten met long COVID-klachten kun je patiënten sneller en effectiever behandelen. Bovendien is een lasertherapie behandeling veilig en pijnloos.

De resultaten van lasertherapie bij long COVID-19 patiënten

Van de 75 patiënten die zijn behandeld met lasertherapie bij long COVID-19 zijn er 70 volledig hersteld. Dit is een resultaat van 93.4% en dit maakt lasertherapie in vergelijking met andere therapieën bovengemiddeld succesvol

Snel resultaat met lasertherapie

Het aantal lasertherapie behandelingen dat nodig is om een merkbaar resultaat te hebben, is natuurlijk afhankelijk van de ernst van de klachten. Maar in de meeste gevallen is het effect al na 1 behandeling duidelijk merkbaar.

De meeste patiënten hebben ca. 5 tot 7 behandelingen nodig en binnen een paar weken zijn zij weer op het niveau waar ze op zaten voordat ze long COVID-19 kregen.

Behandelprotocol

Het behandelprotocol voor long COVID-19 staat standaard in de HPLT High Power Laser.  

Studies/Case-reports Long COVID-19 revalidatie met lasertherapie

Ben je COVID-patiënt en zoek je een High Power Lasertherapie behandelaar?

Klik dan op de onderstaande link en kies een behandelaar. 

Ben je fysiotherapeut en maak je nog geen gebruik van High Power Lasertherapie?

Vraag een gratis informatiebrochure aan of maak een afspraak. Wij komen graag geheel vrijblijvend bij jou langs om de mogelijkheden te laten zien.